Независимият кандидат за кмет на община Сливен Минчо Афузов, заедно

...
 Независимият кандидат за кмет на община Сливен Минчо Афузов, заедно
Коментари Харесай

Минчо Афузов: Община Сливен може и трябва да се развива като знакова туристическа дестинация!

 izbori_2023_v1_015

 

Независимият претендент за кмет на община Сливен Минчо Афузов, дружно с част от своя екип, посети местността Карандила. Там въпросът с неналичието на регулация на парцелите стои на дневен ред от години.

За местността би трябвало да бъде променен общият организационен проект и да се изготви обстоен организационен проект, със съответната оценка за влияние върху околната среда. Докато това не бъде направено, намирането на вложители ще е невероятно. Всички направени досега вложения там се вършат на територия с неуточнен статут.

„ Още една тематика, която е неглижирана с години. Още един въпрос, който към този момент не търпи отсрочване. Трябва час по-скоро да се стартира работа по урегулиране на парцелите със съответния обстоен организационен проект. Само по този метод общинската благосъстоятелност може да се разпредели по верен метод и да се планува създаване на ВиК и електрическа мрежа, както и всичко належащо, за привличане на вложители ”, безапелационен бе претендентът за кмет.

„ Има и доста общински постройки, които са забравени от локалната власт и са оставени да се разрушават. Една от тези здания е превърната в самобитен склад за пчелни кошери. Защо тази сграда да не бъде дадена за прилагане на Туристическото сдружение и да не бъде построен подслон и ъгъл за туристи? “, попита Афузов.

Според него община Сливен има извънреден капацитет за развиване на културно-исторически, еко-, балнео-, етно-, бизнес, състезателен и селски туризъм.

“Община Сливен може и би трябвало да се развива като знакова туристическа дестинация ”, заключи той.

Независимият претендент за кмет на община Сливен Минчо Афузов е с номер 70 в бюлетината.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР